Presenteras av Nyheter24 i samarbete med

Alla inlägg av

Skrivet av:

Driver bloggen fotmoll.nextfootball.se. Bjuder på ärlighet, analyser, listor och en en del humor.

Dela på sociala medier

Tillbaka till alla bidrag

3 anledningar till varför Djurgården förlorar i Borås.

 
 
 
 
1. Kreativitet
 
Djurgården saknar just nu sina två mest kreativa spelare, Haris Raditinats och Kerim Mrabti. Två spelare som på egen hand kan avgöra matcher. Djurgården vill under Pelle Olssons ledning utnyttja kanterna för att skicka in bollen mot buffliga anfallare i boxen. Med Berntsen och Karlsson på kanterna blir det svårt att dominera och genomföra en sådan strategi. Idag ligger det kreativa på Berntsens små axlar, axlar som inte alls håller när det blåser. Karlsson utstrålar inte direkt något hot och som försvare är det bara att tacka för att ställas mot honom. Moon har denna säsong mest speltid på högerkanten och är stundtals fruktansvärt valpig och tappar mycket boll. Däremot ställer han hela tiden frågor till motståndaren. Frågor som måste ställas för att ta sig framåt. Idag ställdes inga frågor.
 
soccer hand wes defender carrying
 
 
 
2. Teknik/självförtroende
 
I lördags sågade Pelle Olsson spelplanen i Malmö. Den var för hård, för grön, för jordig, för högt gräs osv. Okej, jag tar i. Huvudsaken är att det var planens fel att Djurgården inte fick igång sitt spel. Idag var Djurgården tillbaka på konstgräs. Trots detta har jag nog aldrig sett så många träben och så osexigt passningsspel. Det kändes som första träningsmatchen på försäsongen. Det verkar som derbyt mot hammarby och matchen mot Malmö gav djurgårdsspelarnas självförtroendet en smäll. Självförtroendet är sen gammalt än av de viktigaste ingridienserna när det kommer till bollhantering. Med gott självförtroende skapas magi.
 
 – Vi har haft dålig teknik i första halvlek med enkla bolltapp. Det känns som att vi varit spända på något sätt så jag hoppas att vi slappnar av i andra halvlek. säger Pelle Olson till C More i paus.
 
 
 
 
 
3. Var är viljan, idén, passionen?
 
Ja det är frustrerande att se en tuggummituggande ointresserad Ranegié på topp. Jag menar, om en ska vara en tuggumituggare så ställs det vissa krav. Ranegié gör ingen glad och behöver steppa upp sitt game om han vill spela fotboll nästa säsong. Sam Johnson springer runt i blindo och Kevin Walker gav inte det lugnet och ledarskpet Djurgården har blivit vana vid denna säsong.
– Vi har våra problem i vårt lag. Vi har inte tillräcklig struktur. Säger Pelle Olsson efter matchen. 
 
 
 sports fail football soccer mad
 
 
 
På måndag tar Djurgården emot Östersund på Tele2. 

Skrivet av:

fotmoll.nextinfootball.se

Dela på sociala medier

Fler inlägg av fotmoll

Kommentera